Fiber Nederland, verschrikkelijk!

Door Fawn op maandag 27 juli 2015 22:45 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 7.339

(TL;DR: na verhuizing zit ik weken zonder internet, zonder indicatie aansluitdatum, wegens wanprestatie Fiber Nederland)

Welkom op mijn blog!

Die lees je natuurlijk via het internet, maar wat als je even zonder moest?
Ben je gehecht aan je aansluiting of zou je het lang kunnen uithouden zonder verbinding?

Mocht je nog gebruik maken van kabel of adsl, dan overweeg je misschien over te stappen naar glasvezel internet.
Fiber Nederland lijkt een interessante optie. Glasvezel Internet, maar toch voor een redelijke prijs.
Je hoort misschien in de reclames van Fiber hoe snel de aansluiting geregeld kan zijn.

Ik zal je hierbij waarschuwen met mijn ervaring:

Ik ben al even klant bij Fiber, dus ik ben wat gewend met een eerdere moeizame aansluiting en een trage, starre klantenservice die weinig voor je kan betekenen.
Toch besloot ik bij een verhuizing naar een nieuwe woning gebruik te blijven maken van Fiber 's diensten, omdat ik vast zat aan een tweejarig contract (tot eind dit jaar )
Het gaat om een nieuwe woning, waar al een glasvezellijn naartoe loopt.

11 juni heb ik een verzoek ingediend of Fiber Nederland me per 11 juli wil verhuizen naar het nieuwe adres. Dit was netjes op tijd, gezien de wachttijd vermeld bij het verhuisgedeelte op de site van het bedrijf: "minimaal vier tot zes weken" (Let op het rekbare begrip 'minimaal')
In plaats van het Internet-only pakket op het oude adres, had ik wel interesse in alles in ťťn, met tv en bellen erbij. Dit kon geregeld worden, na wat heen en weer geping-pong tussen de service afdelingen, er zou alleen een nieuw contract ingaan met nieuwe opzegtermijn.

13 juli, we waren al een paar dagen verhuisd, maar nog geen bericht van Fiber. Het leek me een goed moment om te bellen naar Fiber.
Na een luttele 20 minuten naar een vervelend wachtdeuntje te hebben geluisterd, werd ik te woord gestaan door een dame, die helaas moest melden dat de verhuizing nog niet ingepland stond.
Ze kon helaas niet vertellen hoelang het nog zou duren, maar ik moest gewoon even geduld hebben tot ik teruggebeld zou worden. De wachttijd stond vermeld als minimaal 2-4 weken, dus het kon gerust langer gaan duren.

De volgende dagen herhaalde dit ritueel zich. Ik bel, luister weer een tijd het vervelende wachtmuziekje en wordt dan te woord gestaan door een medewerker die me verteld dat er helaas geen nieuws is.

"Geen indicatie van een verhuisdatum, zou het dan ook nog een half jaar kunnen duren?"
Fiber: "Zwart wit gezien wel, maar dat gebeurt gelukkig niet zo snel"

Fiber: "Ik heb het verzoek ingediend bij onze afdeling planning, maar ze reageren niet."
Fiber: "we wachten op de netbeheerder, maar hebben geen indicatie wanneer die komt"
Fiber: "Ik zal het escaleren"
Fiber: "de vorige escalatie stond niet officieel in het systeem, ik zal daarin escaleren."

Vier 'escalaties' verder merk je dat het een wassen neus is, er wordt niets mee gedaan.

Na een week bedachten ze ook om de arbitraire verhuiskosten van 50 euro niet te berekenen uit coulance.
Vanaf dat moment was het elke keer: "we hebben geen idee wanneer u aangesloten wordt, maar wist u al dat de verhuiskosten komen te vervallen?"

Verder over coulance:
"Betaal ik nog door zolang ik niet aangesloten ben?"
Fiber: "Eventuele coulance bespreken we na aansluiting" (fijn als je niet weet wanneer dat is)

Ik merkte dat er in de vier weken na de aanmelding helemaal niets is gedaan bij Fiber.
Fiber: "Ik zie hier in het systeem staan dat de verhuizing op 13 juli is aangemaakt, ja uw verzoek is inderdaad 11 juni binnengekomen."

Online is het trouwens ook foute boel, op de 'my Fiber' omgeving krijg ik geen reactie.
Fiber Nederland heeft een Twitter account, maar waar sommige bedrijven hechten aan hun online reputatie, is die van Fiber zo slecht dat er online ook maar een trage en weinig inhoudelijke respons is. (29% tevredenheid op klachtkompas.nl, 4,5/10 op Internet ervaring.nl)

Eind vorige week werd ik het zat. Ik wil kappen met deze Fiber Nederland, die geen glasvezel internet leveren, terwijl mijn abonnement gewoon doorloopt.
Even iets downloaden op het oude adres was ook niet mogelijk, daar doet het internet het ook niet meer.

Ik probeer het contract te ontbinden met de reden dat er niet geleverd wordt:
Fiber: "Volgens de voorwaarden van het contract mogen wij u enige tijd niet leveren, zonder consequenties voor het contract, bij storing is die periode 3 maand, voor een aansluiting kan ik het niet vinden."
Kan het bedrijf dan zomaar blijven factureren zonder de beloofde diensten te leveren?

Vandaag, 28 juli, zit ik twee en een halve week zonder internet en ik heb nog steeds geen enkel zicht op een datum waarop ik aangesloten wordt.
Ik zit vast aan een contract bij de internet provider waarvoor ik jullie wil waarschuwen: Fiber Nederland.

Reacties


Door Tweakers user demonic, dinsdag 28 juli 2015 00:33

De incasso's gewoon weigeren.

Dus als de factuur datum na 13 juli is (in ieder geval na de verhuisdatum) dan kun je de volgende incasso zonder problemen weigeren. Is de factuur datum voor de verhuizing, (en heb je dus op de oude locatie nog wel gebruik kunnen maken van de diensten), dan zou ik de komende factuur wel betalen. en die daarna komt weigeren.

Zo kunnen ze nooit zeggen dat je weigert te betalen voor diensten die je wel beschikbaar hebt gehad. En weiger je alleen te betalen voor diensten die je niet kunt gebruiken.

Achteraf kunnen ze dan inderdaad gaan berekenen hoeveel je dan nog terug krijgt. (die §50 kosten die je kado krijgt is niet meer dan logisch lijkt me..)

ik ben geen juridisch expert, maar dit zou ik doen.

Door Robert, dinsdag 28 juli 2015 01:19

De periode waarin het werkte netjes betalen, daarna alles storneren. En als je het zat bent een emailtje sturen (meer dan zat) of een ingescande brief met sign dat je de zaak wilt ontbinden wegens wanprestatie. Nooit bang worden van dreigmaltjes of incassobureau's waarmee ze meteen komen. Allemaal bluf. Laat maar voorkomen als ze dat willen, ze schikken het altijd in de minne.

Door Tweakers user Wildfire, dinsdag 28 juli 2015 01:47

Bij een storing mogen ze drie maanden niet leveren? Da's onredelijk bezwarend voor een consument en dus is die clause niet rechtsgeldig en kan je het contract alleen op basis daarvan al ontbinden omdat ze dus een wanprestatie leveren.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 28 juli 2015 07:44

Betaal wel!!!
Hoe krom het ook klinkt, je hebt een betalingsverplichting tenzij anders vastgelegd. Als je juridisch iets wilt ondernemen (bv contractontbinding) dan is het absoluut noodzakelijk dat jij je aan de regels hebt gehouden (dus inclusief betalingen!).

Bij DSL kwam het vroeger nog wel eens voor dat je inderdaad 2 a 3 maanden zonder verbinding zat als providers onderling met kruisdraden hadden lopen spelen en portering na portering in de soep liep.

Je hebt in dit geval helaas niet veel keus dan af te wachten. Wat je wel kunt doen is een heleboel tumult trappen op sociale media en kassa of rader polsen of zij iets kunnen betekenen.

Wanprestatie moet je kunnen aantonen. Als ze na 4 weken niet kunnen leveren moet je eerst een termijn stellen waarin ze het op kunnen lossen. Als ze daarvoor nog 4 week aangeven dan heb je, juridisch gezien, geen enkele poot om op te staan. Wanprestatie is, als juridische middel, best een zwaar middel wat echt wat haken en ogen heeft en niet zo simpel is als men doet voorkomen.

Voor ervaringen van anderen met hele lange en problematische aansluitingen moet je het forum maar eens doorzoeken. Er zijn tientallen/honderden voorbeelden te vinden bij allemaal verschillende providers. Wellicht zit er nog bruikbare info tussen.

Succes en sterkte ;-)

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 28 juli 2015 07:58

RetroX heeft gelijk. Nooit zomaar beslissen van niet te betalen. Je moet kunnen aantonen dat van uw kant uit geen fouten worden gemaakt en dat betekend ook voldoen aan de betalingsplicht. Daarna moet je zelf gaan jagen om je geld terug te krijgen voor de periode dat je geen werkend internet hebt gehad. In principe moet je daarvoor betalen onder protest, maar omdat het hier niet om een eenmalige betaling gaat heb ik geen idee hoe je dat het best aanpakt.

Door Tweakers user Soldaatje, dinsdag 28 juli 2015 09:25

Stop wel met betalen!!!

Dat is de enige manier om bedrijven wakker te laten worden!

Incassobureau's en dergelijk gewoon negeren, als het een rechtszaak wordt sta je toch in je gelijk!

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 28 juli 2015 10:08

Soldaatje schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 09:25:
Incassobureau's en dergelijk gewoon negeren, als het een rechtszaak wordt sta je toch in je gelijk!
Gelijk waarin? Slechte dienstverlening? Er zijn regels om een middel als "wanprestatie" in te zetten. Het is een klein bedrag (< 25000) en gaat gewoon via een gerechtsdeurwaarder en kantongerecht. Er komt echt geen rechtzaak waarin je met een topadvocaat een vurig pleidooi kunt houden. Dit soort zaken zijn puur administratief waarbij, als je de regels niet volgt, op kunt draaien voor de proceskosten.

Hoewel het gevoelsmatig niet klopt zal de eiser (Fawn) de wanprestatie moeten aantonen. Tot dat moment is hij "gewoon" verplicht zijn kant van de verplichtingen (betalen) na te komen.

In theorie geef ik je wel gelijk Soldaatje. Bedrijven raak je het hardste in hun portomonee. Maar een firma als Fiber ligt echt niet wakker omdat er een factuur van 100 euro welke blijft liggen. Het is domweg onvoldoende pressie om iets te bereiken en werkt averechts als je de juiste juridische weg volgt.

Door Tweakers user itsalex, dinsdag 28 juli 2015 10:12

Als je zwart op wit hebt dat je een verhuizing hebt doorgegeven en ze leveren niet, dan leveren dus geen diensten dus waarom zou je dan betalen voor die dienst. Je hebt een betalingsverplichting. Er zijn rechten en plichten en voor jouw betalingsplicht staat ook een recht tegenover en dat doen ze niet. Je zou ze in gebreke kunnen stellen en daarmee proberen om onder het contract uit te kunnen komen wat waarschijnlijk niet lukt maar pas op dat ze niet opnieuw een 2 jarige contract door de verhuizing doorpushen.

Door Tweakers user Fawn, dinsdag 28 juli 2015 11:07

Ik ben niet van plan om zomaar te stoppen met betaling.
Naast een eventuele deurwaarder en een slepende rechtszaken ben ik bang voor een BKR notering als wanbetaler, die raak je ook niet zo snel kwijt.
Twitter / radar / klachtenkompas heb ik ook al geprobeerd, maar Fiber Nederland geeft blijkbaar niet zoveel om die aandacht.
Ze hebben me beloofd gisteren meer info te geven via Twitter, maar daar blijft het ook stil.

Ik probeer in ieder geval zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven als ik wat schrijf. Je loopt toch het risico op een aanklacht wegens vermeende smaad/laster.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 28 juli 2015 11:30

@Fawn: probeer het voor elkaar te krijgen dat iemand jouw terugbelt. Niet eenmalig maar dagelijks. Ook dus als er geen nieuws is. Als jij belt krijg je elke keer andere mensen aan de lijn en moet men zich ook weer inlezen.... Als je daar iemand hebt die zich inleest en dan jou belt dan is dat veel handiger. Is er een actie nodig dan kijken ze er dagelijks zelf naar en is men minder afhankelijk van jouw belletjes. In zulke gevallen is het ook vaak 1 of 2 personen die zo'n case dan monitoren wat het ook weer duidelijker maakt. Tevens kan je ze er op aanspreken als ze een dag niet bellen.

Het grote nadeel van callcenters/helpdesken is dat daar mensen zitten die zelf niets kunnen regelen. Ook zij zijn afhankelijk van de technische mensen van hun eigen bedrijf. Maar zij hebben het probleem, dan mogen ze jou ook actief informeren. :-)

Door Tweakers user DominoNL, dinsdag 28 juli 2015 11:59

Haha, nou, ik zit al 4 maanden om een soortgelijke reden zonder internet. Eerst heeft Caiway me 3 maanden aan een soortgelijk lijntje gehouden, nu ben ik al een maand bezig met Fiber. Ze hebben bij mij nog 1 uur om me binnen de afgesproken 24 uur terug te bellen; ik ben sceptisch. Inmiddels ben ik ook al 125 euro lichter aan allerhande facturen die ze gewoon afschrijven en heb nog 0 internet.

Door Tweakers user Fawn, dinsdag 28 juli 2015 12:55

DominoNL schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 11:59:
Haha, nou, ik zit al 4 maanden om een soortgelijke reden zonder internet. Eerst heeft Caiway me 3 maanden aan een soortgelijk lijntje gehouden, nu ben ik al een maand bezig met Fiber. Ze hebben bij mij nog 1 uur om me binnen de afgesproken 24 uur terug te bellen; ik ben sceptisch. Inmiddels ben ik ook al 125 euro lichter aan allerhande facturen die ze gewoon afschrijven en heb nog 0 internet.
Wauw, vier maand is wel heel lang.
Sterkte!
Heb jij ooit overwogen juridische stappen te nemen?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 28 juli 2015 13:20]


Door Tweakers user DominoNL, dinsdag 28 juli 2015 13:58

Fawn schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 12:55:
[...]


Wauw, vier maand is wel heel lang.
Sterkte!
Heb jij ooit overwogen juridische stappen te nemen?
Nou, zojuist zijn ze de derde terugbel-belofte niet nagekomen. Uiteraard zelf de klantenserice (ze doen die term niet echt recht aan...) gebeld; zogenaamd weer de hoogste prioriteit gekregen en doorgezet naar "de juiste afdeling". Ik heb er in ieder geval niet zo veel vertrouwen meer in. Juridische stappen ben ik op dit moment aan het uitzoeken wat er mogelijk is, maar waar de consument heel veel rechten heeft als het gaat om een materieel product sta je bijna machteloos als het gaat om een dienst. :(

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 28 juli 2015 14:29

Het grappig vind ik dat je zegt dat 'Fiber Nederland lijkt een interessante optie. Glasvezel Internet, maar toch voor een redelijke prijs', maar ik vind ze helemaal niet echt goedkoop. Als ik mijn huidige situatie erbij pak met: 100mbit internet, basisbellen en TV met opnamepakket, dan kom ik op bijna 70 euro per maand. Bij Telfort kom ik op 56 euro per maand, dat scheelt nog al... En natuurlijk heeft Telfort niet echt een geweldige reputatie, maar die nemen hun Webcare op Twitter uiterst serieus kan ik je uit ervaring vertellen!

Succes in ieder geval, altijd verschrikkelijk als dingen niet goed lopen. Volgens deze site: https://www.internetten.n...loos-van-mijn-contract-af. moet de provider binnen 30 dagen een werkende verbinding opleveren voordat deze in gebreke is. Let wel op dat dit een oud artikel is.

Door Tweakers user DominoNL, dinsdag 28 juli 2015 15:38

Ja, dat is leuk dat Telfort dat aanbiedt, maar bij mij kun je kiezen voor Caiway (die hebben het al eerder 3 maanden vern**kt) of tegenwoordig Fiber die dus nu hard op weg zijn dat te evenaren.

Door Tweakers user Xghost, dinsdag 28 juli 2015 16:21

Consuwijzer heeft er ook wat over geschreven: https://www.consuwijzer.n...mst-tv-telefonie-internet

Kortom: Stuur ze een aanmaning dat je wilt dat ze hun beloftes nakomen!

Door Tweakers user onok, dinsdag 28 juli 2015 17:03

Ik had echt allang de betalingen stopgezet. Geen internet, geen geld. Zo simpel is het gewoon hoor.

Door Tweakers user Fawn, dinsdag 28 juli 2015 20:29

Ik zie dat Fiber aangesloten is bij de geschillencommissie telecommunicatie.
Morgen stuur ik een brief op basis van de tip van Xghost, waarin ik Fiber maan tot aansluiting van de internetverbinding of ontbinding van contract. Daarin dreig ik ook met die geschillencommissie.
Nu is het lastig afspraken afdwingen bij een bedrijf dat contractueel vrijwel geen enkele belofte doet richting de consument, maar ik probeer het geheel toch wat officiŽler te maken dan de ongedocumenteerde telefoongesprekken met de klantenservice.

Door Tweakers user Pietervs, dinsdag 28 juli 2015 22:05

onok schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 17:03:
Ik had echt allang de betalingen stopgezet. Geen internet, geen geld. Zo simpel is het gewoon hoor.
Heb ik ook gedaan met TweakDSL: na zes maanden lukte ze het nog steeds niet om mijn telefoon aan de praat te krijgen.
Na overleg met de "servicedesk" (de kneuzen die de telefoon opnemen en klanten verhaaltjes op de mouw spelden) de betaling stop gezet. Volgens de "servicedesk" had ik daar groot gelijk in (letterlijke quote!).
Binnen no-time een aangetekende brief in de bus, met eis tot betaling anders zou een deurwaarder ingeschakeld worden. Wat dat konden ze wel: hun administratie nakijken om te zien wie er wel en wie er niet betaald had.
Ik heb dus betaald, mijn contract afgekocht en ben overgestapt naar een provider die WEL wist waar die mee bezig was...

Want helaas is de Nederlandse wet niet zo simpel. Het feit dat zij niet leveren ontslaat jou niet van de betalingsverplichting, tenminste niet direct. Daar moet je toch minstens een aangetekende brief voor gestuurd hebben, met daarin een (redelijke) termijn waarin zij de kans krijgen om hun gepruts te repareren, enzovoort...

Door Tweakers user M.l., dinsdag 28 juli 2015 23:27

Onlangs ben ik ook verhuisd en ik had ook wat problemen met het verhuizen van mijn internet.

Bij Online heb ik een abbonement met alleen internet en verder niets, ik ben eerder ook al eens verhuisd en toen mocht dat gratis omdat ik buiten de contractperiode zat en een nieuw abbonement kon afsluiten (met korting).
Nu zat ik er helaas nog in en brengen ze 50 euro in rekening, wel vermeldden ze dat ik niet hoef te betalen voor de duur dat er geen internet geleverd wordt. Na mijn telefoontje kreeg ik een bevestigingsmail en een datum, de 13e zou het internet worden opgeleverd op het nieuwe adres.

Het is inmiddels de 14e als ik mijn modem verhuis, ik sluit alles aan en helaas werkt het niet. In mijn vorige woning had ik een opbouwkastje met 2 rj11 aansluitingen, maar nu zat ik met een ouderwetse wandcontactdoos van de PTT. Ik heb alles geprobeerd met het modem. Toevallig had ik nog een oude versie van de firmware en de recente versie op mijn pc staan en ook backups van instellingen die gewoon werkten. Ik heb iedere combinatie (ander kabeltje, andere instellingen andere firmware, met of zonder filter) geprobeerd maar niets werkte. Wel brandde het DSL-lampje op het modem en ik vroeg me af of ze me aan de andere niet gewoon weigerden.

Ik ging bellen met de helpdesk en ik legde alles uit. Ik moest mijn modem resetten (reset-knop 20 tellen ingedrukt houden). Als je je modem op die manier reset dan probeert 'ie volgens mij nieuwe firmware op te halen bij de provider, zolang het modem nog niet normaal werkt gaat dan zelfs het power-lampje niet branden. De telefoonmiep aan de andere kant vertelde dat het power-lampje 'vitaal' (aha, ze leest voor) is en constateerde toen onterecht dat mijn modem defect was en ze zouden me een nieuwe sturen. Later deed het modem weer normaal maar nog geen verbinding.

Inmiddels is het de 21e en ik heb nog geen nieuw modem. Ik bel Online weer op en vraag waar mijn modem blijft. Kerel aan de telefoon vertelde me iets over waar het pakketje zou zijn en kon verder niets doen. Ik heb mijn ergernis geuit over de staking bij PostNL en vroeg waarom ze niet gewoon een andere pakketbezorgdienst inschakelen. Ik dreigde dat ik anders wel over zou stappen (kan eigenlijk niet zomaar want contractperiode is niet voorbij, maar het had wel effect) als ze niet snel wat gingen doen.
Later werd ik teruggebeld, ze wilden dat er een monteur langs zou komen om de lijn te controleren.

Het is de 22e en ik wordt gebeld door KPN of er een monteur langs kon komen. 2 uur later was de monteur er al en verving de ouderwetse contactdoos met een nieuwe, eentje met 2 rj11 aansluitingen. 2 draadjes werden op een aansluiting gezet want de andere zouden niet in gebruik zijn. Ik legde ook uit aan de monteur dat me een nieuw modem gestuurd zou worden want degene die ik had zou defect zijn. Hierdoor had de monteur geen idee wat er werkelijk aan de hand was.

Het is de 23e en ik bel weer naar Online om te vragen waar mijn modem blijft. Er wordt me verteld dat er geen modem komt maar dat het toch echt aan de lijn moet liggen. Er wordt me een sms gestuurd met een terugbelnummer van KPN om een monteur te laten komen. Ik bel met KPN, leg het probleem uit en later wordt ik teruggebeld voor een monteur. Die avond kon de monteur al komen. De nieuwe monteur haalde het kastje weer los en bekeek het werk wat de vorige had gedaan. Hij kon niets vreemds zien en besloot in de wijkcentrale te kijken hoe ik precies zat aangesloten. Hij sloot een apparaatje aan op de draadjes uit de muur en was weg voor een half uurtje. Toen hij terugkwam was het snel gefikst. Het bleek dat die andere 2 draadjes tegenwoordig fungeren als 2e lijn en daarop was ik aangesloten. Op de 1e lijn zat dus nog een verbinding die niet was verhuisd/opgezegd en daarom hebben ze mijn verbinding op de 2e lijn gezet.

Heel gedoe dus weer maar uiteindelijk toch internet en het is hier een stuk sneller dan op mijn vorige adres.

Door Tweakers user aidanl, woensdag 29 juli 2015 10:14

Sowieso vind ik ik Fiber een slecht bedrijf, een stel oplichters. Ze kwamen bij mij in de straat aan alle deuren langs om te vertellen dat onze huidige provider (Telfort) in samenwerking met ReggeFiber alles fout aangesloten hadden en dat zij dat allemaal wel konden oplossen. Echter wel tegen een "vriendelijk" prijsje. Het is dat ik er enige kennis van heb, maar er wonen ook een aantal ouderen in de straat die gewoon opgelicht werden.

Ik heb zelf contact gezocht met de provider en ReggeFiber en beiden wisten niets van het mogelijke probleem af. Zij hebben melding gemaakt van deze verkoopster en een klacht ingediend bij Fiber. De worden van een medewerker van ReggeFiber waren letterlijk: "Dit is een leuke om te vertellen bij de VrijMiBo".

Vervolgens heb ik contact opgenomen met Fiber en gevraagd waarom zij bezig waren mensen op te lichten. "Oh wij weten hier niets vanaf?", nou toen wel. Heb een klacht ingediend tegen de mevrouw die bij ons aan de deur kwam en Fiber vriendelijk verzocht hun personeel voortaan beter op te leiden. Daarnaast heb ik ook mijn buren gewaarschuwd niet op het aanbod in te gaan aangezien er niets mis was met hun netwerken.

Door Menno, woensdag 29 juli 2015 11:07

Het probleem is, net zoals bij DSL, je kan geen verbinding hebben maar administratief is dat wel het geval.
Dan kun je wel overstappen naar een andere provider, maar zolang je oude provider je lijn niet vrijgeeft, kan een nieuwe provider nog niets beginnen.
Dus wat dat betreft heeft een provider veel 'macht' wanneer jij dreigt op te zeggen, over te stappen of niet te betalen.

Door Jos, woensdag 29 juli 2015 12:02

De eerste stap is een ingebrekestelling. Stuur een aangetekende brief waarin je Fiber maant de overeengekomen prestatie te leveren. Je bent verplicht daar een redelijke termijn aan te koppelen (bijv 10 dagen). Pas na het verstrijken van die termijn is Fiber in verzuim en heb je een poot om op te staan.

Daarna kun je zonder al te veel risico betalingen stoppen. De clausule over drie maanden niet leveren zonder consequenties voor Fiber is juridisch kansloos, echt. Zelfs als het overmacht zou zijn en dat is het hier niet eens.

Derde stap is het verhogen van de druk op Fiber. Vorder het betaalde terug, te verhogen met de wettelijke rente vanaf heden (je hebt pas recht op rente vanaf dat de vordering bestaat en zolang jij niks vordert, .... enfin je begrijpt het wel). Stel ze daarnaast ook aansprakelijk voor de (buiten-)gerechtelijke kosten die je moet maken om de vordering te innnen.

Op deze manier voorkom je kosten voor jou en moet Fiber reageren.

Succes.

Door Tweakers user i-chat, woensdag 29 juli 2015 14:40

stel in gebreke en eis het bedrag van niet leveren terug op je rekening binnen 30 dagen, eis verder dat ze binnen 10 werkdagen de boel op orde hebben en maak kenbaar dat je anders over gaat tot ontbinding van het contract...

stap iig over naar een andere provider, vodafone is niet geweldig maar tegenwordig zelfs een stuk goedkoper, 25 euro voor 20/20 32 voor 50/50 en 35 voor 100/100 keuze genoeg dus...

Door Tweakers user noway, donderdag 30 juli 2015 15:48

naar de wetswinkel gaan alles uitleggen en hun vragen wat jij als beste kan doen {wettelijk }

s6 verder :)

Door Tweakers user Fawn, donderdag 30 juli 2015 17:21

Vandaag is me telefonisch en per mail toegezegd dat de aansluiting op 6 augustus zal plaatsvinden. De coulance wordt nader bepaald, maar komt waarschijnlijk uit op de eerste maand (internetloos) geen abbonnementskosten.

Om bovenstaande reden zie ik af van in gebreke stellen, aangezien daarmee sowieso nog 2 weken de ruimte geboden moet worden om het probleem op te lossen.
Ik heb er een gematigd vertrouwen in dat de aansluiting daadwerkelijk op die datum plaatsvindt, aangezien ze geen eerdere loze beloftes hebben gedaan over een aansluitdatum.

Helaas bijna 1 maand te laat, de aansluiting. Daarom zal ik geplaatste negatieve ervaringen niet bijwerken online.

Reageren is niet meer mogelijk